dissabte, de març 11, 2006

Fogars, Montseny i Campins inicien la recollida selectiva


Els ajuntaments de Fogars de Montclús, Campins i Montseny, inclosos en el Parc Natural del Montseny, s’han adherit al Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Oriental, que aplega tots els municipis del Vallès Oriental excepte Aiguafreda.
S’ha iniciat la introducció de la recollida de paper i cartró, vidre, envasos, matèria orgànica i resta al nucli central i més visitat del Parc Natural del Montseny; això és possible a partir de la col·laboració dels tres ajuntaments, el Consorci i la Diputació de Barcelona.
S’han creat 30 àrees de recollida selectiva de residus, repartides entre els nuclis de població més importants i les zones del Parc més visitades. En total s’han instal·lat 185 contenidors: 70 de matèria orgànica, 31 per la fracció resta, 27 per al paper, 27 per al vidre i 30 per la recollida d’envasos, a més de recollides a grans productors, és a dir, en el sector de la restauració i hostaleria, molt important en el Parc.
El sistema ja s’ha començat a aplicar i entre el 13 de febrer i el 6 de març es van recollir 44’46 tones de les que un 60’36% es van recollir de forma selectiva, i per tant no van anar a parar a un abocador. La xifra és molt positiva. L’objectiu és aconseguir un millor tractament dels residus que produïm les persones que viuen en els nuclis de població i els milers de persones que visiten el Parc Natural del Montseny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada