dijous, de març 30, 2006

Avui és un gran dia


El Congrés de Diputats ha aprovat avui el nou Estatut de Catalunya. Com ha afirmat el President de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, Catalunya ha fet un salt endavant.
Estem, sens dubte, davant del millor Estatut de la història de Catalunya, que millora el nostre autogovern, que ens dóna més competències i més recursos, és a dir, un millor finançament. És un Estatut que reconeix la singularitat nacional de Catalunya.
Aquest Estatut no hagués estat possible sense l’acord del Tinell, que va donar pas a un govern d’esquerres i catalanista i, sobretot, no hagués estat possible sense el convenciment i l’impuls del President de la Generalitat i del President del Govern d’Espanya, José Luís Rodríguez Zapatero.
No podíem desaprofitar aquesta oportunitat. El PSC ha complert una de les principals promeses electorals de Maragall i Rodríguez Zapatero. Els governs de progrés compleixen.
El PP ha votat en contra, la seva actitud continua sent tant vergonyosa com ens té acostumats en els darrers temps.
ERC, que també hi ha votat en contra, hauria de reflexionar sobre com pot votar “no” a un gran Estatut que recull el que va aprovar el Parlament de Catalunya el 30 de setembre de 2005 i que recull el model de finançament acordat al Pacte del Tinell.
Sens dubte, avui ha estat un gran dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada