diumenge, de març 26, 2006

Estatut i dos anys de govern de Rodríguez Zapatero


Aquest migdia he participat conjuntament amb Pedro Zerolo (secretari federal de moviments socials del PSOE) i amb l’Alex Valiente de les Joventuts, en un acte a la Garriga, per fer un balanç dels dos anys de govern socialista a Espanya i parlar també del nou Estatut de Catalunya. Ens ha acompanyat la Neus Bulbena, que és la nostra cap de llista a l'Ajuntament.
Avui, a la Garriga feia un dia primaveral, el passeig que a mi m’encanta estava esplèndid -malgrat les obres que encara hi estan fent-.
Hem parlat que tenim motius per estar satisfets, l’esperança de l’inici del final de la violència terrorista d’ETA, la convicció que totes les idees es poden expressar i canalitzar democràticament, radicalment si alguns ho consideren convenient, però des de la paraula, des de l’intent de convèncer als altres que tenim una part de la raó.
Hem convingut que dijous el Congrés dels Diputats aprovarà un magnífic Estatut per a Catalunya. Un Estatut que surt de l’acord, de la concertació, i que el PSC se’l sent seu i se’l fa seu. Un Estatut que donarà al Govern de la Generalitat de Catalunya més competències, més finançament per abordar i solucionar els problemes que té la societat catalana, i que ens atorgarà als ciutadans i ciutadanes més drets i deures.
Un Estatut de la proximitat, que no fa de Catalunya una nació mística, sinó un país que vol resoldre els neguits de la gent que hi vivim, que vol participar amb la resta d’Espanya per fer-ne un Estat més modern.
Aquest Estatut serà possible perquè a Catalunya hi ha un govern d’esquerres, i un partit, el PSC, que des de l’any 1995, quan Quim Nadal va ser el nostre candidat a la Presidència, ja defensava la necessitat d’adequar-lo a la realitat del país.
Però, sobretot, perquè a Espanya tenim un govern socialista i un president, José Luís Rodríguez Zapatero, que ha apostat amb valentia per obrir aquest procés. Un president que vol trencar les uniformitats, els fanatismes que han estat una constant de la història d’Espanya. Un president i un govern que pensa que la convivència plurinacional a Espanya és possible i és desitjable. Un president que, només en dos anys, ja ha fet d’Espanya un referent en drets socials i civils.
Hem destacat també les polítiques econòmiques que el govern del PSOE ha tirat endavant i que estan donant uns resultats extraordinaris i que, a més, aquest és un govern valent que, a diferència del govern del PP, fa una aposta pels valors i per les polítiques públiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada