divendres, de desembre 30, 2005

L’educació, prioritat del Govern de Maragall



El president de la Generalitat de Catalunya ja va dir que una de les prioritats del seu govern seria l’educació. I després de dos anys del pacte del Tinell es demostra que Pasqual Maragall compleix.

Només cal veure les inversions en centres educatius que s’estan fent i que estan cobrint el gran déficit que va deixar Convergencia i Unió. Pas a pas, els nostres pobles i ciutats estan veient com les inversions en equipaments educatius es van incrementant per, tal i com diu el nostre President, garantir uns serveis educatius de qualitat amb unes infraestructures adequades.

Recentment el Govern ha aprovat la construcció de 19 escoles arreu de Catalunya, quatre d’elles al Vallès Oriental: el CEIP Mogent de Montornès del Vallès, el CEIP Rosa Oriol i Anguera, de Lliçà d’Amunt, el CEIP Parets del Vallès i el CEIP de Sant Fost de Campsentelles, la qual cosa representa una inversió per a la nostra comarca de prop d’11 milions d’euros.

L’aprovació de la construcció de quatre escoles de primària al Vallès Oriental eleva, per tant, a 20 les actuacions aprovades per a centres educatius a la nostra comarca en els dos anys de govern catalanista i d’esquerres, amb un import destinat al Vallès Oriental de més de 55 milions d’euros, on s’inclouen noves construccions, ampliacions i reformes.

A més dels citats, la construcció dels CEIP l’Alzinar-ZER Baix Montseny de Campins, el CEIP Guerau de Liost de les Franqueses del Vallès, el CEIP de Granollers i CEIP Ferrer i Guàrdia a Granollers, el CEIP Miquel Martí i Pol de Lliçà d’Amunt, el CEIP de Sant Pere de Vilamajor, el CEIP Les Mimoses de Santa Maria de Martorelles, el CEIP Matagalls de Santa Maria de Palautordera, el CEIP Els Tres Pins de Vallromanes i l’IES Lliçà de Vall, l’ampliació i reforma del CEIP El Turó de Bigues i Riells, el CEIP Montbui de Caldes de Montbui, el CEIP Salvador Sanromà de Llinars del Vallès i el CEIP Lluís Piquer de Parets del Vallès, i l’ampliació del CEIP Les Aigües de Cardedeu i el CEIP Els Pinetons de La Garriga, són exemples de la important inversió en educació que s’està portant a terme.

L’objectiu d’un govern progressista és invertir en escola pública, que, com sempre hem dit els socialistes, és garantia d’igualtat i justicia social. Cal, per tant, destacar l’esforç que està fent el Govern de Catalunya per assegurar una escola pública de qualitat. Perquè, tot i la complicada situació en què CiU va deixar les finances de la Generalitat, (d'aquesta qüestió en parlaré properament), el Govern de Maragall ha tingut clar que l’educació és una prioritat, i així ho demostren aquestes inversions. Catalunya, per tant, guanya en educació.
Igualtat d’oportunitats per a tothom, més formació, més educació, és sinònim de ciutadans i ciutadanes més preparats per afrontar amb millors garanties i confiança el seu futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada