dilluns, de gener 16, 2006

Cal treballar amb rigor i amb sentit de país


Catalunya s’hi juga molt. Els socialistes –els del PSC i els del PSOE- volem que l’Estatut arribi a bon port, perquè sabem que l'interès del país passa per tenir un Estatut ambiciós, amb més competències i més finançament.

En aquests moments hi ha base suficient per arribar a un acord. No és el moment d’actuar per criteris partidistes, de rendibilitat electoral.
CiU està calculant si els hi surt més a compte aprovar-lo, o demanar que es retiri el text. CiU, amb la seva actitud, està buscant l'avançament electoral a Catalunya. Tinc la sensació que a CiU comencen a pesar més els que NO volen Estatut, encapçalats per l'expresident Jordi Pujol i l’Artur Mas, que els que volen el sí. Farien bé, de totes formes, no oblidar que qui té la facultat d'avançar les eleccions és el President de la Generalitat de Catalunya, el Molt honorable Pasqual Maragall.
El PSC, primer partit de Catalunya, té la convicció que hi haurà un bon Estatut; això és el que es desprèn de les converses i les negociacions fetes amb el PSOE i el govern d’Espanya.
No podem deixar passar l’oportunitat de tenir un president a Espanya, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha apostat clarament per un Estat a on es reconeixen les diferents identitats nacionals.
Si al final no hi ha acord, alguns a Catalunya hauran d’explicar molt bé perquè aquest al final no s’ha produït.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada