diumenge, de febrer 21, 2010

Treballant per l’acord.

Com no podia ser d’altre manera, les reflexions i les propostes sobre la situació econòmica són els que preocupen al conjunt de les persones. La crisi econòmica ha afectat, i segueix afectant, de manera dura les empreses i la gent del nostre país.

Aquesta darrera setmana ha monopolitzat els debats al Congres del Diputats, en el que s’ha palesat altre vegada que més enllà del soroll i de la crítica en el que està instal•lat el PP, el seu líder Mariano Rajoy, no té una proposta seriosa per remuntar la situació de crisi que afecta la nostra economia.

El President Zapatero ha ofert una oferta concreta de pacte a totes les forces polítiques, sobre la base de quatre temes concrets: mesures per millorar la competitivitat de l’economia espanyola i fomentar la creació de llocs de treball; política industrial per impulsar la renovació del model productiu; compliment del pla de consolidació fiscal per assegurar la reducció del dèficit públic i un sobre el sistema financer per assegurar-ne l’estabilitat, l’accés al crèdit de les empreses i la morositat.

CiU, per boca de Duran i Lleida, ha mostrat la seva predisposició ha arribar a un acord a Madrid, hi alguns ens preguntem i a Catalunya què passa?, malgrat el Govern de la Generalitat ha estat des del primer dia al davant de les polítiques per fer front a les causes més dures de la crisi, en forma de plans per acompanyar a les persones que ho passen pitjor i per crear les condicions per sortir el més aviat millor de la crisi i començar a crear llocs de treball, CiU i el seu candidat Artur Mas no han estat a l’alçada de les circumstàncies de la conjuntura econòmica actual i que a Catalunya ens afecta d’una manera especial, si atenem que una part important de la nostra activitat és la industrial que no volem que és destrueixi.

Som conscients que estem en un període de transformació profunda a nivell global i que cal treballar estratègicament per trobar l’encaix de Catalunya en el nou ordre internacional, tant en termes econòmics com socials. Això ho han entès govern, empresaris i sindicats, i s’ha concretat en la signatura de 30 compromisos per a l’ocupació, el teixit econòmic i el desenvolupament social de Catalunya.

Dimecres hi haurà un debat al Parlament sobre la situació de l’economia a Catalunya, veure’m la predisposició de CiU a fer pinya o si pel contrari pensen més en les eleccions de la tardor.

El President Montilla ha recordat que “aquí ja fa molts mesos que estem treballant, dialogant amb els sindicats, les patronals, i els conjunt de sectors de la nostra societat” i que “estem disposats a pactar, dialogar i a concertar amb l’oposició, però no al preu d’acceptar mesures que posin en risc el benestar i la cohesió, o que suposin una retallada de drets socials”.

Tindrem oportunitat de comprovar si CiU i el PP venen amb responsabilitat a aquest debat, quan Catalunya se l’està jugant, o per el contrari vindran amb les receptes de sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada