dimecres, de febrer 17, 2010

Continuem transformant Granollers.


L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha presentat les principals accions del govern municipal per el proper any i mig, és el que recull el programa d’actuació municipal 2010-2011. És un document que defineix les estratègies de govern que, compartides amb els ciutadans i ciutadanes, continuaran transformant Granollers.

A l’inici d’aquest mandat, el govern municipal es va comprometre a presentar cada any el programa d’actuacions que en aquesta ocasió, fa especial èmfasi en les polítiques socials, d’atenció a les persones i de reactivació econòmica.

Per fer front a la difícil situació econòmica en que estem vivint, l’Ajuntament de Granollers ha pres el compromís, juntament amb el Consell econòmic i social, de promoure accions que es concreten en l’acord local contra la crisi i pel foment de l’activitat econòmica. Un compromís formalitzat fa mig any i del que ja s’està executant el 94 per cent de les accions. Actuacions que passen per l’increment de la despesa social, l’aposta per la formació i l’orientació laboral i el suport a les empreses i als emprenedors. Unes mesures que tenen la finalitat d’impulsar l’economia local i destinar més recursos municipals en ajudes directes, beques escolars, teleassistències i programes destinats a les persones que busquen feina.


L’Ajuntament pretén dinamitzar l’activitat econòmica i afavorir l’ocupació mitjançant una important inversió en obra pública. El pressupost municipal d’enguany destina més de 27 milions d’euros a inversions. Unes comptes a prop de 100 milions d’euros, en els quals la despesa social torna a augmentar un 7 per cent amb la intenció de donar suport a les persones més necessitades.

La inversió més important del pressupost de 2010 correspon a la construcció de 193 habitatges de promoció pública al barri del Lledoner, als quals es destinaran més de 12,6 milions d’euros. Gairebé 2 milions s’invertiran en equipaments culturals com la sala de concerts i la continuació de les obres del Centre Audiovisual a Roca Umbert, i a l’ampliació del Museu de Ciències Naturals La Tela.

A més Granollers invertirà 6,5 milions d’euros en ocupació i sostenibilitat local, mitjançant el nou Fons Estatal del Govern presidit per José Luis Rodriguez Zapatero, que es destina a promocionar l’activitat econòmica i la innovació. De la mateixa manera que durant el 2009 el Fons Estatal d’inversió local han permès realitzar 34 actuacions, que han ocupat 417 persones,de les quals 107 estaven en atur.


En conjunt del centenar de propostes recollides al Programa d’Actuació Municipal estan encaminades a fer una ciutat amb més espais per al vianant, nous equipaments, noves oportunitats i més qualitat de vida per a la ciutadania. Una Ciutat que treballa activament contra la crisi econòmica i els seus efectes. Tenim nous reptes per assolir i estem convençuts que treballant junts els farem possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada