dijous, de febrer 11, 2010

Parc natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.


El projecte de llei que declara el parc natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, va tenir ahir el recolzament dels grups parlamentaris que donem suport al Govern de Catalunya, per tal de que pugui seguir la seva discussió en la comissió de medi ambient.

La proposta de nou parc natural inclou dues reserves naturals parcials, una de marina a l'entorn de les Medes i una de terrestre al Baix Ter; una reserva natural integral a la zona emergida de les Medes; una zona perifèrica a la reserva natural parcial marina, i un àmbit de protecció d'espais agraris. El projecte preveu un parc natural de 8.192,19 hectàrees, de les quals 2.037 són marines.

La iniciativa significa un pas més per preservar i fer créixer el patrimoni natural i la biodiversitat i és també una oportunitat ambiental i també econòmica i dinamitzadora per al territori.

L’aprovació d'aquesta llei pot ser una oportunitat de futur que posi en valor el medi natural, el patrimoni cultural. Però, també conjuntament amb aquest objectiu, ha de servir per revitalitzar l'agricultura del seu entorn i impulsar l'activitat turística lligada a aquests nous valors que ens ofereix el parc.

Com va dir el diputat del PSC Esteve Pujol, que serà el nostre ponent en aquesta llei, “El text que aprovi definitivament aquest Parlament ha de saber conjugar tots aquests objectius, ha de ser la suma de tots els elements, cap d'ells en detriment de cap altre; els pagesos han preservat durant molts anys el territori, no els ha de quedar cap ombra de dubte de l'equitat del tracte a tots ells, independentment de la ubicació dels seus terrenys i que tindran garantida la seva activitat. El parc ha de servir, d'una vegada per totes, per desencallar un tema històric a les comarques gironines, com és la Platja de Pals i Radio Liberty. Cap de les institucions, cap de les organitzacions, cap de les entitats implicades ha de veure amb recel el parc, ni en la seva definició ni en la seva gestió. Aquesta és la feina que tenim tots i totes a fer a partir del tràmit d'avui, aquesta és la feina realment positiva per al nostre país i per a aquest parc de les comarques gironines, de la Costa Brava.”

CiU i el PP, van presentar esmenes a la totalitat, els arguments en que basen la seva oposició és en que la proposta de parc i el procés s'ha fet d'esquenes al territori i sense diàleg, en el fons els interessa poc una gestió respectuosa d’aquesta part del territori del Baix Empordà, ara el que prima, entra d'altres, són interessos partidistes davant d’un procés electoral proper.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada