diumenge, de maig 07, 2006


El text de l’Estatut, que dimecres aprovarà el Senat, i que es votarà en referèndum el 18 de juny, representa un avenç profund en l’autogovern de Catalunya des de tots els punts de vista. Més recursos econòmics perquè el govern de la Generalitat de Catalunya pugui fer polítiques per a les persones, més de 180 noves competències que afecten directament la vida dels ciutadans. No és ètic dir que l’Estatut no suposa una millora per a Catalunya. El 18 de juny, haurem d’escollir entre fer un salt endavant o quedar-nos on som.
Les dretes de Catalunya i d’Espanya, amb el PP de Rajoy, Acebes, Zaplana i Aznar al capdavant, ja sabem el que volen: cap pas endavant i, al mateix temps, a veure si a Catalunya es posa en qüestió el govern d’esquerres, del qual el PSC és la seva columna principal. El PP està contra totes les reformes que impulsen els socialistes.
La dreta nacionalista de Catalunya, CiU, i el seu candidat, Artur Mas, també té més interès en criticar el govern de Pasqual Maragall que en el resultats del referèndum. Mostra poc interès perquè surti el SÍ.
Ara és l’hora de demostrar qui pren decisions en favor del interessos del país. ERC ho ha fet més pensant en els interessos del partit que en els de Catalunya.
Les persones d’esquerres no volem ni podem debilitar Catalunya. Hem de treballar perquè hi hagi un suport contundent al nou Estatut, perquè, objectivament, dóna més competències i més recursos econòmics per fer polítiques a favor de les persones.
Hem d’explicar que si volem avançar, hem de votar que SÍ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada