divendres, d’abril 28, 2006

Recuperem roba usada, consolidem una empresa d’inserció social.


Avui, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, la societat pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental, la Fundació Un Sol Món de l'Obra Social de Caixa Catalunya, i l’Arca del Maresme, han signat un conveni per a la implantació a les 25 deixalleries comarcals del Vallès Oriental, del Programa d'Inserció Sociolaboral "Roba Amiga".
Arrel de la signatura del conveni, les deixalleries disposaran de contenidors per dipositar la roba usada per a un posterior reciclatge. El Programa, que el realitza l’Arca del Maresme, una de les 35 empreses socials recuperadores de roba a Catalunya que configuren l’associació AIRES (Associació Intersectorial de Recuperadors i Empreses Socials de Catalunya), es basa en la reutilització de roba en bon estat a partir de processos de recollida, recuperació i reciclatge de roba.

Segons estimacions de la Unió Europea, cada habitant genera de 7 a 10 quilos de residu tèxtil cada any. Concretament, a Catalunya es generen unes 60.000 tones de residu d’aquest material a l’any, de les quals només entre un 10 i un 20% es recullen i/o reciclen (unes 10.000 tones).
En aquesta línia, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i la Fundació Un Sol Món, amb el Programa Roba Amiga, participen en la recuperació d’aquest residu potenciant la recollida selectiva de roba mitjançant contenidors ubicats a les 25 deixalleries municipals.

El Programa Roba Amiga va néixer l’any 2001 gràcies a l'impuls de la Fundació Un Sol Món de Caixa Catalunya, en col·laboració amb Càritas Catalunya i AIRES. Aquest programa pretén l’enfortiment i sostenibilitat econòmica del sector d’entitats dedicades a la recuperació de roba de segona mà i que alhora es dediquen a la inserció de col·lectius amb dificultats sociolaborals. Durant el 2004, només amb el Programa Roba Amiga, es van recollir 5'5 milions de quilos de roba (la meitat del residu recollit a Catalunya), dels quals 3.413.083 quilos es van recollir directament des dels 687 contenidors instal·lats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada