dilluns, d’abril 03, 2006

Educació, educació, educació


foto: Inici de les obres del CEIP Lledoner
Article publicat al butlletí municipal de Granollers


El govern de la Generalitat de Catalunya ha signat un acord històric, el Pacte Nacional per a l’Educació. Aquest acord ha suposat un any d’intenses negociacions i ha estat possible gràcies a l’impuls del Govern i la col·laboració d’una vintena d’entitats representatives de la comunitat educativa.
El pacte educatiu suposa més estabilitat del sistema educatiu,
més qualitat de l’educació, més innovació pedagògica i organitzativa i igualtat d’oportunitats per a tothom.
Significarà que tots els alumnes escolaritzats en escoles públiques de primària rebran una hora complementària de classe diària dedicada a activitats de reforç i aprofundiment curricular.
Educació també es compromet a contractar 4.600 nous professors en dos cursos. Els centres obriran des del primer dia de setembre i fins a l’últim de juny. Hi ha un compromís per fer un programa cooperatiu per la reutilització dels llibres de text.
El Pacte Nacional per a l’Educació estableix la corresponsabilitat amb els ajuntaments, fent taules mixtes de planificació, participant en la planificació general de l’escolarització i a través de les oficines municipals d’escolarització.
Com diu el president Maragall, educació, educació, educació. A Granollers es construeixen dos nous centres d’educació infantil i primària: Ferrer i Guàrdia i Lledoner. Conveni amb la Generalitat per a la construcció de tres noves escoles bressol. En aquests moments estem treballant en el projecte constructiu de la primera, la de Lledoner, i estem a punt d’encarregar el segon projecte, la de Congost. Nova escola de música i el conservatori.
Estem promovent, impulsant nous projectes que aposten per la innovació educativa i donant-los suport. Impulsem també la xarxa comarcal de transició escola-treball. Espais de trobada de pares i mares per reflexionar, donar informació i orientació. Estem desenvolupant els projectes que han sorgit del PEG i que estan en la línia del Pacte Nacional per a l’Educació.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada