diumenge, d’abril 02, 2006

Zapatero, Maragall i Montilla, demanen el SÍ a l’Estatut


Ahir, el President Rodríguez Zapatero, el President Maragall i el nostre primer Secretari Montilla, en un acte esplèndid que el PSC va organitzar a Cornellà, van demanar un SÍ entusiasta al nou Estatut de Catalunya.
El President d’Espanya el va defensar dient que, més enllà del que digui un article o un altre, més enllà del que digui el preàmbul, l’Estatut és una afirmació de la Catalunya moderna i de l’Espanya plural.
El President Maragall ens va dir que en el referèndum estan en joc els propers 25 anys de Catalunya, i va tornar a demanar la unitat dels partits d’arrels catalanistes; va ser explícit al dir-li a Rodríguez Zapatero que no ens havia fallat.
El primer secretari del PSC, José Montilla, un cop aprovat l’Estatut en el Congrés dels Diputats, va reclamar el paper dels socialistes catalans en el resultat final. En tot aquest procés, hem renunciat al protagonisme que ens pertocava com a primer partit de Catalunya, perquè precisament el que ens importa és Catalunya i volíem un bon Estatut.
Avui, he escoltat a Joan Puigcercós, secretari general de ERC, dient que els socialistes estàvem a la defensiva, perquè sabem que l’Estatut no soluciona els problemes socials de Catalunya. Jo li demanaria que reflexionés, en base a dues raons, la primera perquè el nou Estatut li dóna a la Generalitat de Catalunya més competències i més recursos, la segona, perquè els problemes socials es solucionen amb polítiques de govern i ell sap perfectament que no governem igual les esquerres que les dretes, encara que siguin nacionalistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada