dimecres, de maig 31, 2006

Mai més

Avui recordem que Granollers va ser bombardejada el 31 de maig de 1938 per l’aviació italiana, amb un resultat de més de 224 víctimes.
Representants de tots els grups municipals de l'Ajuntament –exceptuant el PP- i joves estudiants han participat en l’encesa d’espelmes i en l’ofrena floral en record a les víctimes que ha tingut lloc aquest matí a la mateixa hora en que es va produir el bombardeig.
En el primer acte d’aquesta jornada dedicat a recordar aquest fet tràgic de la Guerra Civil sobre Granollers, que va matar més de dues-centes persones, l'historiador Joan Garriga i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, han tingut un record per als impulsors de la campanya Mai més. Un record, sobretot, per a aquelles persones ja desaparegudes que van activar aquesta commemoració coincidint amb el seu 50è aniversari. El missatge continua vigent aquest 31 de maig, un dia que ha de servir per reflexionar sobre el valor de la pau, com a clara aposta de futur. Aquest és l’objectiu amb l’organització de les diverses activitats programades aquest any, amb el bombardeig poètic d’aquest vespre sobre el centre de la ciutat, com a acte central.
Aquest matí, al cementiri municipal, l’alcalde de la ciutat ha recordat les víctimes del bombardeig del 31 de maig de 1938 i els seus familiars. Josep Mayoral també ha destacat la implicació social en la commemoració d’aquest any, sobretot del col·lectiu més jove. Mayoral ha parlat també de futur i de la necessitat de fer present el passat a favor de la pau i del diàleg. L’alcalde ha convidat, a més, tota la ciutadania a participar en les activitats programades amb motiu d’aquest 68è aniversari del bombardeig de la Guerra Civil sobre Granollers.
Ahir el Ple de l’Ajuntament de Granollers va aprovar una moció amb l’abstenció del PP, de deixar sense efecte la medalla de la ciutat que en el seu dia se li va atorgar al General Francisco Franco.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada