dijous, de març 04, 2010

La salut una prioritat.

S’inaugura l’ampliació del servei d’urgències de l’hospital general de Granollers.

La consellera de Salut, Marina Geli, acompanyada per l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral han inaugurat l’ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital General de Granollers. El projecte d’ampliació ha comptat amb un pressupost d’1,5 milions d’euros, que han estat finançats pel Servei Català de la Salut.

L’ampliació de les urgències ha comportat la construcció de 22 nous boxes assistencials, sis destinats a l’àrea pediàtrica, amb un espai d’atenció i sala d’espera independent de les urgències d’adults, i amb una nova sala d’observació d’urgències amb 16 nous boxes més amplis i confortables. En total, el Servei d’Urgències de l’Hospital augmenta la seva capacitat a 53 boxes d’atenció urgent, més els set boxes que es troben al dispositiu d’Urgències Centre, situat a l’Avinguda del Parc.

La posada en marxa de l’ampliació del servei d’urgències s’afegeix al funcionament del servei de consultes externes obert recentment que ha significat un salt qualitatiu en l’atenció als ciutadans i ciutadanes.

És una demostració més del compromís del Govern de la Generalitat, per tenir un sistema de salut per atendre a les demandes d’una població creixent i diversa. Hem de tenir present que a principis de l’any 2004 la població a Catalunya era de 6.926.000 persones i a l’any 2009 ja arribàvem a 7.600.000 persones. El Govern és va trobar una manca de previsió i planificació clamorosa.

Segur que queden coses per fer i per millorar, però en aquests 7 anys, s’ha fet un esforç ingent per millorar l’equilibri territorial, per facilitar l’accés i apropar els serveis als ciutadans, per modernitzar els serveis existents, per incrementar la capacitat de resolució de problemes de salut i la qualitat assistencial i de servei.

En aquests 7 anys la despesa pública sanitària ha crescut un 75,2 per cent, tant com dir 9.547 milions d’euros l’any 2010 un 4,5 per cent del PIB, i la inversió en nous i millors equipaments un 190 per cent, aquest any 346 milions d’euros., això ha permès tenir una xarxa assistencial pública que ofereix serveis a tots els territoris del país.

En aquest període s’han fet 94 nous centres d’atenció primària, 49 nous consultoris local i 990 actuacions d’ampliació i millora, s’han construït també 9 nous hospitals d’aguts –entre ells el de Mollet del Vallès, que aquest estiu entrarà en funcionament, o el del Baix Llobregat que va inaugurar el President Montilla dissabte passat-, 2 hospitals nous de proximitat i 279 actuacions d’ampliació i millora –com l’ampliació del servei d’urgències i el nou edifici de consultes externes de l’hospital de Granollers-.Això son fets, el treball per la millora del servei públic de salut, i facilitar el seu accés a les ciutadanes i els ciutadans. Oferir seguretats en temps de crisi.


Nou Hospital de Mollet del Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada