dimarts, de març 03, 2015

Creativitat, cohesió social i desenvolupament econòmic


Una nova ciutadania del coneixement, imprescindible per a una societat més plural en què la innovació i la creativitat són eines de desenvolupament econòmic i de transformació social.
No podem caure en l’autocomplaença que som a la millor ciutat.
És imprescindible seguir reflexionant i millorant la governança democràtica, perquè no en va la ciutat la fem entre tots i totes.
També sobre la convivència i cohesió social perquè es cabdal per seguir sent una ciutat acollidora, on la importància de la qualitat de l’espai públic és fonamental.
I la creativitat, perquè les transformacions de l’ànima de la ciutat, de la seva qualitat, de la capacitat d’innovació són essencials per identificar un espai propi en un món globalitzat.
El coneixement, perquè la formació és un  factor de competitivitat.
La competitivitat, tenint present que malgrat la crisi mantenim una estructura econòmica forta i diversificada amb un gran pes del sector industrial. Els reptes són avui més que mai l’obertura de la ciutat i la internacionalització, eines com el desplegament de la fibra òptica, que ja arriba al 84% de les zones residencials i industrials imprescindibles.
Coresponsabilitat i confiança en la societat civil, i en les entitats socials i econòmiques, ha estat la base de treball d’aquests darrers anys i ho ha de seguir sent, així com el diàleg i el consens per avançar i construir. Cal avançar en la participació en la presa de decisions reformulant els òrgans existents, fent-los més àgils.
 
Reptes i oportunitats que ens han d’identificar molt més com a ciutat, per no quedar diluïts en altres debats.
I sense perdre de vista que la prioritat també serà invertir en un Granollers de qualitat en un horitzó de 10 anys, perquè la ciutat sigui més verda, amb més espais verds i àrees de vianants als barris, posant les prioritats en la mobilitat, en programes de rehabilitació d’habitatges, d’eficiència energètica i de transformació d’espais urbans.
Article publicat al Granollers Informa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada