dilluns, de febrer 02, 2015

Mirades de futur


Continuar transformant la ciutat com venim fent en els darrers anys ha de ser un objectiu, com a garantia de convivència, d’equilibri social i territorial.

Som l’èxit de moltes generacions, i és per això que hem de seguir defensant un model de ciutat compacta, equilibrada, humanitzada i respectuosa amb el medi ambient, amb un urbanisme que actua decisivament en la millora de tots els barris de la ciutat.

Volem seguir recosint el centre i els barris de Granollers. És la tossuderia per la qualitat, una ciutat més verda i amb més carrers de preferència per als vianants. També en altres indrets de la ciutat que no siguin el centre estrictament, amb eixos que l’estructurin i facilitin l’ús a peu i en bicicleta.

Una ciutat més eficient en temes energètics. L’Ajuntament ha de seguir donant exemple en l’enllumenat, en els edificis i els equipaments públics, però també incentivant la rehabilitació d’habitatges que millorin les condicions d’habitabilitat i d’estalvi. La voluntat de fer més atractiu el centre, no només per a l’activitat comercial, sinó també per assolir una major densitat residencial.

Granollers des de les primeres petjades humanes ha estat una cruïlla de camins. En termes actuals avui ben situada en la corona metropolitana, també un bon lloc per viure. És inexcusable seguir treballant i defensant la millora de les infraestructures de mobilitat i transport públic que ens permeti moure’ns amb facilitat i millor des del punt de vista ambiental.

Estic convençut que els canvis en els propers deu anys encara seran més profunds i més ràpids a nivell econòmic i social. Cal preparar la ciutat. La diversificació econòmica és bàsica i suposa un actiu, impulsar els potencials creatius i emprenedors fent de Roca Umbert la punta de llança. També l’economia social amb el paper important que, en aquest sentit, poden jugar institucions com l’Escola Municipal de Treball.

Granollers té moltes mirades.
article publicat al Granollers informa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada