diumenge, de gener 11, 2015

Un pressupost que segueix sumant mirades.

El pressupost de l’Ajuntament és l’eina que permet fixar les prioritats de la despesa pública municipal. S’ha volgut que no fos exclusivament una proposta del govern de l’alcalde Mayoral, ja que s’hi han sumat propostes d’altres grups municipals, també del conjunt social, cívic i econòmic de Granollers, una suma de mirades.
La profunditat de la crisi encara no escampa. És per això que l’Ajuntament ha decidit no apujar els impostos municipals.
Tornarem a quadrar els números gràcies a una acurada gestió dels recursos econòmics de què disposem, els mateixos de l’any 2014.
Les prioritats que defineixen els números de 2015, en primer lloc, és que segueixen essent uns pressupostos solidaris i socialment justos. Les úniques partides que no es redueixen són les destinades en sentit ampli a les polítiques socials, culturals, educatives.
Es segueix destinant 1 milió d’euros, amb la voluntat d’incrementar-lo si els números d’enguany es tanquen positivament, a un nou Pla de xoc per afavorir nous plans d’ocupació municipals per a aquelles persones aturades de llarga durada sense cap tipus de cobertura. També nous recursos per a aquelles famílies que acreditin dificultats per pagar subministraments bàsics (aigua i llum) o l’IBI.
En segon lloc, seguir endreçant la ciutat, per mantenir els espais públics de què gaudim amb uns estàndards de qualitat que ens permetin seguir sentint-nos com una ciutat propera, amable. En són exemples  la calçada única del carrer de Corró, l’ampliació de la vorera nord del carrer Vinyamata, la 1a fase de la plaça Sant Miquel, el projecte de calçada única del carrer Ricomà...
I, en tercer lloc, ser actius en matèria econòmica per generar noves oportunitats amb l’objectiu fixat en l’ocupació. La modificació del Pla d’ordenació urbanística en els polígons industrials o l’extensió de la fibra òptica van en aquesta direcció. També l’aprovació inicial del Pla director del Circuit –conjuntament amb el govern de la Generalitat– que permetrà instal·lar noves activitats industrials, del coneixement, de formació, comercials o lúdiques al voltant del motor.
En definitiva, uns pressupostos per seguir endavant pensant en les persones.
Article publicat al Granollers Informa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada