dimarts, d’abril 09, 2013

Per a una escola de qualitat. No al tancament d’aules


La Llei d’educació de Catalunya regula de forma clara, els drets i les obligacions que corresponen a tots els membres de la comunitat educativa: professors/es, alumnes, pares i mares, l’administració de la Generalitat, l’administració local i també els titulars dels centres privats. 

Avui toca parlar de la qualitat de l’educació i l’equitat, tant en el seu accés com en les oportunitats que s’ha de brindar per igual a tothom, com un dels fonaments del nostre estat del benestar.  L’escola catalana és l’essència del nostre sistema educatiu.
En dos anys de govern de CiU s’han dedicat, però, a desmuntar i desfer: d’una banda, tots els avenços aconseguits en etapes anteriors, han aplicat retallades i han desinvertit en educació:  menys beques i ajuts per a les famílies, menys professorat, supressió de la sisena hora a l’escola pública, fre a les infraestructures, fre a la introducció de noves tecnologies a l’aula, reduint les aportacions del Govern als ensenyaments en l’escola bressol, les escoles de música i d’adults. 

El passat 19 de febrer la conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va anunciar el tancament de diverses escoles públiques a Catalunya i de més d’una seixantena de línies de P3 i ESO també a l’escola pública i que pot afectar a diversos centres educatius del Vallès Oriental i de Granollers.
 
Les coses no es poden imposar i ja està, cal planificar l’oferta educativa escolar dialogant amb la comunitat educativa i amb l’ajuntament. El mapa de l'oferta escolar s’hauria d’establir després d’una anàlisi demogràfica fonamentada en tres anys i no per a l’immediat curs següent. 

Mantenir les escoles i les places d'oferta pública i prioritzar el pagament de partides que afecten als més vulnerables, com són les beques menjador, seran objectius pels que treballarem des de l’ajuntament.
 
Publicat al Granollers informa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada