divendres, de febrer 24, 2012

Una reforma laboral que serà un problema

El president del govern de l’Estat Mariano Rajoy i el partit que li dóna suport comença a fer el revés del que va dir durant la campanya electoral. Apujar la pressió fiscal sobre els ciutadans i ciutadanes, a partir d’una pujada dels impostos que afecta bàsicament a les rendes del treball, i ara aprovant una reforma laboral que no reactiva l’economia ni genera ocupació.

Aquesta reforma suposa un gravíssim cop als drets laborals, una reforma que no ha comptat amb el coneixement previ dels agents socials i econòmics, que ha defugit del consens social i només ha satisfet les demandes de les patronals. En un context de crisi, totes les empreses podran acollir-se a l’acomiadament procedent de 20 dies per any treballat, malgrat tenir beneficis (caiguda dels ingressos o de les vendes).

Amb aquesta reforma es corre el risc d’un d’acomiadament massiu dels vells contractes per tornar-los a incorporar sota la legislació vigent. Desequilibra la balança en favor dels empresaris. Els treballadors restaran a disposició dels balanços econòmics de l’empresa com a simple instrument d’ajust de comptes.

Molt ens temem que malgrat els grans anuncis del govern de l’Estat, no servirà per a estimular la contractació i, per tant, no servirà per crear ocupació ni reactivar l’economia. El que s’ha d’abaratir és la contractació i no l’acomiadament. Amb aquesta reforma es genera atur i no ocupació.

Deixa en paper mullat l’acord històric a què van arribar els agents socials. Fa unes setmanes, patronal i sindicats van acordar les regles del joc, on la clau era la flexibilitat pactada. Aquesta reforma implementa les tesis neoliberals del govern del PP de desregular el mercat i laminar el sector públic.

CiU ha donat la benvinguda a una reforma que, no només va en contra els treballadors i les treballadores de Catalunya, sinó que lamina les competències que en matèria laboral ens atorga l’Estatut.

Ni els pressupostos a Catalunya, que CiU ha pactat amb el PP, ni la reforma laboral, que el PP pactarà amb CiU, ens ajudaran a sortir de la crisi perquè no preveuen cap mesura de reactivació econòmica.

Nosaltres defensem que només amb diàleg social i reformes equilibrades podem sortir de la crisi. És per això que recolzem polítiques que garanteixin el manteniment de l’estat del benestar, generin ocupació i reactivin la nostra economia.

Publicat al Granollers informa 24/02/2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada