divendres, de febrer 17, 2012

Moció del PSC sobre el canvi climàtic i energia al Parlament

Desprès de la interpel.lació sobre Canvi Climàtic i energia que he efectuat al Conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder i que podeu veure aquí http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/videos?p_cp1=1754067&p_cp2=tot&p_cp3=18&p_cp22=cerca  , la MOCIÓ que hem entrat al registre i que es discutirà la setmana vinent conté els següents punts:

Moció interpel•lació canvi climàtic.

Insta al Govern de Catalunya a:

1. Redactar i presentar en el termini de sis mesos un pla de política industrial ambiental que desenvolupi les noves tecnologies emergents basades en recursos renovables i alta eficiència, que identifiqui les noves tecnologies de futur i que fitxi l’estratègia que ens permeti obrir i desenvolupar els mercats baixos en carboni, establint mecanismes de concertació que mobilitzi recursos publico-privats.

2. Presentar en el termini de tres mesos en el nou Pla de l’energia i canvi climàtic de Catalunya 2012-2020.

3. Preparar i realitzar en els propers sis mesos, una nova cimera de la Convenció Catalana de Canvi Climàtic amb tots els agents econòmics, socials, ambientals, educatius i universitaris i les administracions del país, per acordar la nova estratègia 2012-2020.

4. Preparar en el marc de les competències de la Generalitat de Catalunya, una proposta de nova fiscalitat ambiental.

5. Seguir donant suport a la planta d’assajos internacional per a la instal•lació d’aerogeneradors en aigües profundes, projecte ZÈFIR.

6. Instar al Govern de l’Estat a derogar el Reial Decret-Llei 1/2012 que suposa un fre al desenvolupament de les energies renovables i a la cogeneració.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada