diumenge, de gener 10, 2010

UNA CORTINA DE FUM.

EL PP SEMPRE HA ESTAT PER L’ENFRONTAMENT.

El President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, va agrair a les 201 institucions catalanes, que han manifestat el seu suport a l’editorial conjunt “La dignitat de Catalunya” i a l’Estatut.

Vet aquí que davant d’un fet absolutament normal, el PP ha alçat escandalosament la veu, afirmant que el President i que els socialistes estem pressionant al Tribunal Constitucional. Fins i tot no han tingut cap mena de rubor en afirmar que el President Montilla, vorejava “la insubmissió constitucional”, ells que ni tant sols la van votar a favor.

Despropòsits de declaracions, que l’únic que pretenen son desviar l’atenció, fer emergir una cortina de fum, quan tots sabem que aquesta situació té exclusivament un responsable el Partit Popular i el seu líder Mariano Rajoy, que va ser qui va autoritzar la presentació del recurs davant del Tribunal Constitucional. Recurs que afecta a 140 articles, més del 60 per cent del text estatutari.

El PP, que va pair molt malament la seva derrota electoral l’any 2004, l’únic que ha buscat durant tots aquests anys d’enfrontaments i de crispació entre Espanya i Catalunya, és aconseguir rèdits electorals, tot i que fins ara no se’n ha sortit.

L’Estatut de Catalunya, és una llei vigent aprovada pels Parlaments i referendada per la ciutadania. I gràcies a les disposicions estatutàries, i a l’actuació seriosa, rigorosa i ferma del Govern i del President, avui tenim vigent ja un nou model de finançament més just i equitatiu, s’estan aplicant les inversions en matèria d’infraestructures que defineix la disposició addicional 3ª, s’han fet efectius competències tant importants, com els traspassos de rodalies o de permisos de treball a persones estrangeres, i el proper mes de març la inspecció de treball; a part d’un gruix important de Lleis aprovades pel Parlament que tenen el seu origen en l’Estatut, com la primera Llei d’educació de Catalunya.

Aquest Estatut, com s’està demostrant, és bo per Catalunya i útil pels ciutadans i ciutadanes, per això l’hem de seguir defensant.

I el PP que és deixi de cortines de fum, i retiri el recurs que encara hi és a temps.

Ah, i CiU que el defensi amb més entusiasme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada