divendres, de gener 22, 2010

Com anomenar-ho?


Aquesta setmana hi ha hagut reunions de la comissió parlamentaria de la Sindicatura de Comptes. S’han debatut diversos informes, en un d’ells, el que feia referència a la gestió de l’any 2006 del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació CTTI, ha fer saltar la llebre.

La Sindicatura per tal de poder entendre que passava en el balanç, ha tingut que analitzar els comptes de l’any 2002 i 2003, i, oh sorpresa!, el projecte de l’Administració Oberta de Catalunya AOC, que va encarregar el darrer govern de CiU, en que era conseller en cap l’Artur Mas, i que en el seu dia van presentar a “bombo i platerets”, com el més modern del món, resulta que la seva adjudicació és va fer de forma digital, és a dir a “DIT”, incomplint els principis de legalitat, transparència, concurrència i publicitat.

No estem parlant de una cosa petiteta, el contracte pujava a 79 milions d’euros, que és va adjudicar a una sola empresa, que a l’hora va subcontractar el 71% del projecte a d’altres empreses informàtiques, un altre cop sense cap concurs, i per acabar-ho d’arrodonir, es van gastar 22 milions d’euros més, en l’adquisició de llicencies que la majoria no s’ha pogut fer servir.

Aquest projecte es coordinava des de Presidència, segur que l’Artur Mas deu saber qui era el responsable. Ara ja no podem demanar responsabilitats polítiques, perquè CiU està a l’oposició, només constatar com gestionaven els recursos públics, sense transparència i sense control.

Això si, han passat 7 anys i segueixen pensant que el Govern de Catalunya, només el poden exercir ells, sinó a que venen les declaracions del darrer diumenge, del candidat –per 3a vegada- Artur Mas, dient que vol reconstruir Catalunya.

Però qui s’han pensat que son? en el Govern del país s’entra i se’n surt per voluntat de les ciutadanes i dels ciutadans.

Per cert a la mateixa sessió varem votar en contra de dues propostes, una presentada pel PP i l’altre per ERC i IC, en la que és demanava que la Sindicatura fiscalitzes dues empreses participades per dos Ajuntaments – que en aquests moments tenen auditories externes en marxa, encarregades pels propis ens -. La raó d’aquest vot contrari, rau en que no creiem que des del grups parlamentaris s’hagi de polititzar aquesta Institució, dirimint les lògiques diferencies que és puguin tenir en els Ajuntaments. No és tracta de tapar-se les vergonyes com alguns interessadament han volgut fer entendre, justament del que és tracta és de respectar l’autonomia de la Sindicatura de Comptes a l’hora d’establir les seves pautes de treball, tal com diu la llei de la seva creació. Altre cosa és no tenir vergonya d’intentar utilitzar la Sindicatura en benefici d’interessos electoralistes.

Si algú considera que hi havia altres pràctiques, ja sap on anar, que no és precisament a la Sindicatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada