dimarts, de febrer 06, 2007

Obscenitat política

Article de Jordi Terrades, publicat a El 9 Nou"

El PP i el seu líder, Mariano Rajoy, ha estat l´únic en democràcia que ha emprat el terrorisme en la batalla política, i que no ha estat disposat a donar suport al Govern, que és a qui li correspon dirigir la política antiterrorista".
30 de desembre de 2006: ETA trenca de manera brutal, amb una bomba a l´aeroport de Barajas, l´esperança que milions de ciutadans havíem posat en el procés iniciat per acabar amb la violència al País Basc i a Espanya.L´únic responsable del trencament del procés ha estat l´organització terrorista ETA. És per això que aquests dies assistim perplexos a l´estratègia del PP. S´equivoca d´enemic: no és el Govern d´Espanya ni el seu President Rodríguez Zapatero, sinó ETA.La millor manera d´eradicar la violència és la unitat dels demòcrates, però, afirmat això, la majoria de ciutadans sabem que per posar fi a la violència només hi ha un camí, i és el diàleg, però, perquè aquest es produeixi, els violents i els que els hi donen suport, és a dir, Batasuna, han de saber de forma clara i rotunda que amb violència aquest no es pot produir.Tot Govern responsable ha de buscar tots els camins possibles per aconseguir la pau, dins del marc constitucional i democràtic i amb el màxim consens de totes les forces polítiques. Això havia passat sempre fins ara. El PP i el seu líder, Mariano Rajoy, ha estat l´únic en democràcia que ha emprat el terrorisme en la batalla política, i que no ha estat disposat a donar suport al Govern, que és a qui li correspon dirigir la política antiterrorista.El PP no ha acceptat encara la seva derrota electoral del 14 de març de 2004. L´obscenitat política d´aquesta formació política ha anat pujant de to en tot aquest procés de treva que va anunciar ETA, fins a l´espectacle lamentable d´aquests darrers dies. Cal fer memòria. El pacte antiterrorista va ser proposat pel mateix Zapatero quan era líder de l´oposició, la qual cosa demostra que els socialistes sempre havíem donat suport a la política antiterrorista per sobre dels interessos partidistes. S´equivoca el PP anteposant els seus interessos partidistes al tenir només la visió de les properes eleccions generals, quan l´important és Espanya, el País Basc, la vida dels ciutadans i la Pau. Així ho hem entès la resta de partits polítics. El PP es torna a equivocar, perquè la divisió dels demòcrates només beneficia a la banda terrorista.
Els demòcrates hem de dir-li alt i fort a ETA que ha de rectificar, que ha de renunciar a la violència i renunciar a la lluita armada. A Batasuna se li ha d´exigir que condemni la violència, que l´únic camí en democràcia per dirimir les diferències és l´àmbit de la política i les institucions elegides pels ciutadans.El President José Luis Rodriguez Zapatero ha estat el primer president que, després del fracàs del procés de treva, i ja en portem diversos -el darrer el va protagonitzar Aznar- ha comparegut en el Congrés dels Diputats per donar explicacions de la fi d´alto el foc d´ETA, i ha reconegut el seu error d´excessiu optimisme demanant disculpes als ciutadans. Les mateixes que per dignitat política hauria de demanar el PP i Rajoy per les insídies llançades contra el Govern d´Espanya i Rodríguez Zapatero durant tot aquest procés només pels seus interessos partidistes.Amb violència no hi pot haver diàleg. Ara bé, com molt bé va afirmar Zapatero, “cal explorar totes les possibilitats de vies de diàleg per a propiciar la fi de la violència sota la premissa que no hi ha preu polític i que les propostes polítiques han de ser defensades només per procediments democràtics”. Mentrestant, s´ha de lluitar contra el terrorisme amb tots els instruments que dóna l´Estat de Dret, i seguir cercant l´unitat de tots els partits politics, fins i tot el PP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada