dissabte, de setembre 09, 2006

Granollers, una ciutat per Viure-hi


publicat al butlletí municipal del mes de Setembre

Recentment s’ha celebrat el Ple de l’Ajuntament, on es debat l’estat de la ciutat, i on es fa un repàs de les actuacions del govern municipal i les perspectives de futur.
D’aquest debat, s’ha palesat que l’activitat del govern municipal és l’adient per seguir fent de tots els indrets i racons de Granollers, una ciutat acollidora, humana, a mida de les persones que hi vivim. Això es constata en l’aplicació del Programa d’actuació municipal.
Per a nosaltres, Granollers es més que un simple conjunt d’edificis, units per carrers per on circulen vianants i cotxes. Granollers, com a totes les ciutats, és la història, dit d’una altra manera, el producte més evident de la civilització, i amb els seus edificis i el seu patrimoni, reflecteix el caràcter dels granollerins i les granollerines.
Granollers representa la memòria col·lectiva de tota una societat. El govern municipal sap que si la ciutat està ben organitzada i planificada, ajuda a fer més forts els sentiments de pertinença, de seguretat, de benestar i integració social. Això és el que fem.
Aquest Granollers a mida de les persones, no és tan sols el seu paisatge urbà i arquitectònic, que per cert estem articulant amb dignitat i sensibilitat, perquè serveixi de referència simbòlica per a tots i totes els que hi vivim.
Granollers és una ciutat en què es viu bé, i de la qual volem que ningú pugui quedar al marge. És una ciutat en renovació constant, que té com a objectiu satisfer les necessitats i les ambicions de totes les persones que ens l’hem feta nostra, en què es mesclen els usos, les relacions i interaccions entre les persones, que incentiva la mobilitat social, la permeabilitat entre sectors i grups.
Estem treballant, i el POUM n’és la constatació més clara, perquè la nostra ciutat, Granollers, sigui una ciutat compacta, amb una intensitat adequada, per garantir al mateix temps, la qualitat de vida i una accessibilitat còmoda a tots els serveis necessaris. Granollers és garantia de qualitat de vida; així ho veuen la majoria de persones. Les nostres politiques han estat, i estan, orientades a evitar una indesitjable segregació entre els diversos sectors que integren la població i entre les diverses activitats que integren la vida a la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada