dijous, de maig 03, 2012

Retallades, en educació no gràcies.



Amb l’excusa de la crisi econòmica i de la caiguda d’ingressos, els governs conservadors tant a Catalunya com a Espanya, estant renunciant a la xarxa de solidaritat i de cohesió que amb tant esforç hem construït en els darrers trenta anys, i que ens començava a igualar amb els països més avançats d’Europa.

Al final amb tanta retallada cada dia serem més pobres i sense perspectives de futur.

La crisi econòmica és la coartada perfecta per a la dreta per retallar i desballestar l’Estat del benestar i, sobretot, el nostre sistema d’educació.

Els socialistes sempre hem considerat l’educació un factor estratègic i prioritari per avançar en la consecució d’una societat molt més justa. Quan hem governat hem treballat per modernitzar del nostre sistema educatiu, doncs ens un element de cohesió i d’igualtat en les oportunitats, i avui més que mai serà o hauria de ser-ho un desencadenant de la reactivació econòmica i decisiva en un nou model productiu que camini cap una economia basada en el coneixement.

Estem preocupats per les conseqüències que tindran de cara al futur les decisions que s’estan adoptant, supressió de la sisena hora als centres de titularitat pública, el no desplegament de la lleia d’educació de Catalunya, frenada al desplegament de noves escoles, la insensibilitat social i el retrocés que pot significar per moltes famílies la disminució de beques i ajuts, l’augment de les ratios a les aules.

És una qüestió de prioritats, nosaltres considerem que no es només el futur dels nostres fills i filles, és també el futur del país i que per això cal continuar amb els nivells d’inversió adequats i amb les polítiques reformistes que vàrem iniciar i que començaven a donar resultats positius.

article publicat a Granollers informa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada