dimarts, de maig 03, 2011

Just i digne


Els 42 candidats i candidates del PSC als pobles i ciutats del Vallès Oriental, han presentat un manifest electoral amb la vista posada a la feina que ens espera després de les properes eleccions municipals.

El compromís del PSC passa per tirar endavant projectes que sumin, que ajudin a tirar endavant i superar les dificultats de la situació actual i a guanyar un futur basat en la cohesió social i el progrés, amb una combinació de propostes econòmiques, socials, culturals i ambientals i de defensa com mai i en majúscules de l’Estat del benestar, d’uns serveis públics de qualitat.

Defensa sobretot de les polítiques en matèria d’educació i sanitat, davant de les retallades que està impulsant el govern de CiU. Retallades que, ara se’ns ha anunciat, queden posposades, que no eliminades, fins després del 22 de maig, en el que probablement serà la retallada en serveis públics més important vista fins ara a Catalunya.

Al govern d’Artur Mas, li sobren en el calendari immediat les eleccions municipals per impulsar la seva agenda política, que és una aposta per donar preeminència al sector privat en els sectors sanitaris i educatius. Ajornar les retallades fins l’endemà de les eleccions municipals és un exercici de cinisme i no presentar els pressupostos d’aquest any fins passada aquesta data és premonitori del què ens trobarem en els mateixos.

L’alcalde Josep Mayoral i la regidora Alba Barnusell, acompanyats pel director i actor Òscar Molina, l’activista Montserrat Ponsa o l’artista Pep Bou, han presentat a Roca Umbert el programa electoral dels socialistes de Granollers en matèria cultural.

Mayoral ha fet unes afirmacions contundents “la política també és un espai d’emocions” , “la creativitat serà un eix i un vector de cohesió a la ciutat”, “volem definir la cultura a Granollers des de la seva accessibilitat social i generacional”, “el projecte cultural és un projecte obert a totes les persones que tenen iniciatives”, “l’activisme cultural ha de ser protagonitzat per les entitats i els creadors”, “a Roca Umbert, els propers 4 anys, serà el mandat dels continguts”.

M’ha agradat la definició que l’Òscar Molina ha fet de Josep Mayoral, fent servir unes paraules de l’obra de teatre de Shakespeare “Enric V” ha dit que Mayoral és un home just i digne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada