dijous, d’abril 28, 2011

Junts fem Granollers. No renunciem a res.


Ahir l’alcalde Josep Mayoral, acompanyat de l’Aroa Ortego i de l’Albert Camps (que n’han coordinat els treballs) van presentar el programa electoral del PSC a Granollers per a les properes eleccions municipals.

La ciutat la fem tots i és de tothom. A Granollers, hem anat bastint una ciutat per a les persones, cohesionada socialment i amb igualtat d’oportunitats. En els darrers anys Granollers ha viscut una important transformació: mai s’havia invertit tant a la ciutat com en aquests darrers quatre anys. Hem sabut aprofitar els moments de bonança econòmica per dotar Granollers de més serveis, més equipaments, per transformar els nostres carrers i places, en definitiva per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes.

Però la feina feta, feta està, tot i que alguns polítics locals no se’n alegrin dels èxits del govern de la ciutat. En definitiva són èxits de Granollers en benefici de tots els ciutadans i ciutadanes. Poca generositat, però sobretot poca visió de futur.

Josep Mayoral ha explicat que, al nostre parer, per continuar avançant en el model de ciutat que volem per Granollers, hem d’actuar en els següents vuit eixos:

•Reactivar l’economia. Impulsar l’ocupació.

•Al costat de les persones més febles.

•Governar des de la proximitat.

•Per una ciutat equilibrada i de qualitat.

•L’educació i cultura. Factors de cohesió i convivència.

•Una ciutat segura, compromesa amb els valors del civisme.

•Defensem els drets socials.

•Granollers capital.

I que hem de seguir fent les coses que fem, fent-les millor. Hem de continuar pensant la ciutat, definint el seu futur com s’ha fet amb el nou Pla estratègic que dibuixa el Granollers de les dècades properes.

També claríssim: per GRANOLLERS NO RENUNCIEM A RES. Què vol dir amb això? doncs que no renunciem, per exemple, a l’ampliació de l’Hospital General de Granollers, a la construcció del nou hospital lleuger a l’antic solar de Policlínica, a la cobertura del ferrocarril en el tram comprès entre Agustí Vinyamata i Francesc Ribas i que les obres siguin finançades per l’Estat a compte de l’addicional 3ª de l’Estatut amb el vist i plau del govern de la Generalitat, a la construcció de la residència per gent gran al carrer Tetuan, a la creació de noves places públiques d’escola bressol. Vol dir que defensarem els drets socials que conformen l’estat del benestar, i que ens ha costat com a país desenes d’anys de treball i esforços.

Com diem en el programa electoral, estem vivint temps difícils plens d’interrogants, amb la certesa que res serà igual. Ens trobem davant de moments de canvis que tenen les seves arrels a la societat i al model de creixement de les dècades darreres. Estem convençuts, tanmateix, que ens en sortirem perquè el futur no està escrit, l’escrivim nosaltres. Justament per això aquest és un programa que té la mirada de moltes persones, totes les que han participat d’una o altra manera en la seva redacció. Prop de 500 persones, al llarg dels darrers mesos ens han fet arribar les seves opinions, les seves propostes. Les hem avaluat, les hem discutit. Un programa que aspira a tornar ha ser un projecte de govern, un projecte que va més enllà del marc estricte del PSC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada