divendres, de març 25, 2011

A Granollers, temps de compromís i d'il•lusió

Vivim temps difícils, prou que ho sabem; a la ciutat hi ha gent que s’ho passa malament. Però ara no és temps de melangies, ara és temps de compromís i de noves il•lusions, per crear noves oportunitats que generin ocupació, que generin creixement.

Segurament no som els millors, però estem aquí perquè pensem en Granollers i treballem per la seva gent. Les nostres senyes d’identitat les podem definir per treball, compromís, il•lusió, esforç, responsabilitat, complicitat, proximitat, capacitat de sumar, honestedat i lideratge.

Hem de sortir de la crisi SI, però NO a costa de desballestar la sanitat o l’educació pública, o les ajudes a les famílies, que són fonamentals en la construcció d’una societat amb més igualtat d’oportunitats per a tothom, més solidària, més equitativa. I precisament, perquè estem en temps de crisi, amb les polítiques que impulsem des de l’Ajuntament, no permetrem que es posi en risc la cohesió social, no donarem cap xec en blanc a polítiques antisocials ni a retallades a tort i a dret.

Granollers és una ciutat madura, acollidora, plena d’optimisme i d’iniciatives. Granollers és l’èxit de moltes generacions, a les que no volem defraudar, per això el nostre compromís és seguir treballant per fer una ciutat a mida de les persones amb serveis adequats per tenir una vida digna i de qualitat, i també amb oportunitats per crear ocupació.

En els darrers anys, hem transformat la pell de la ciutat, el seu aspecte, i s’ha fet a partir de projectes i actuacions en tots els seus barris. Podem caminar per la ciutat i veure dues escoles bressol noves, camps de futbol de gespa artificial, la transformació de la carretera, la passera del riu Congost, un pavelló al pla de baix o al congost, l’ampliació de moltes voreres dels nostres carrers, el carrer Tarafa...

Però com diu l’alcalde Josep Mayoral, la feina feta, feta està i és patrimoni de tots i totes, de la ciutat. Ara és moment de nous projectes vitals. Nosaltres creiem que cal fer una aposta per un espai públic de qualitat, per projectes que facin emergir tot el potencial creatiu de la ciutat, apostant també per l’educació com a motor de canvi i de progrés, per la cultura com a factor d’estímul, per les polítiques socials que evitin situacions de risc i d’exclusió. Una aposta per estimular les potencialitats que volen fer de la innovació empresarial i comercial una de les claus del nostre progrés econòmic.

Nosaltres no renunciem a res, a cap dels projectes estratègics per la ciutat, els farem pas a pas, però no en deixarem cap per fer. Treballarem per un govern fort i sòlid que afronti els propers quatre anys des d’un sentiment, que crec, majoritari a la ciutat, el sentiment compartit que tenim les eines per construir un futur millor, un futur d’il•lusió, però també, un futur d’esforç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada