dilluns, de gener 10, 2011

Granollers: rigor, contenció i qualitat en el pressupostos

La ciutat la fem entre totes les ciutadanes i els ciutadans. Estem en un moment complex, no tan sols per la situació econòmica mundial, sinó perquè la societat, els valors i les necessitats canvien ràpidament, i cal, un cop identificades, de manera compartida, buscar sortides als reptes plantejats.

A Granollers, cal seguir treballant per fer una ciutat a mida de les persones, equilibrada, fer de la ciutat un espai urbà de qualitat que afavoreixi la convivència i la cohesió social. Una ciutat que, per projectar-se al futur i tenir una base econòmica sòlida, aposti, no només per disposar d’infraestructures de transport i comunicacions modernes i suficients, sinó també, per la qualitat del capital humà i la seva capacitat d’innovació.

Amb els pressupostos municipals de l’any 2011, l’alcalde Mayoral, i el seu govern, han mostrat, una vegada més, que la ciutat té un govern sòlid, amb prioritats clares i un rumb precís i clar. Uns pressupostos solvents, fets des del rigor i la contenció, que generen confiança i que garanteixen de manera clara el funcionament del dia a dia de la ciutat (l’enllumenat, el clavegueram, la recollida d’escombraries, la seguretat, el manteniment, les activitats dels equipaments esportius, educatius, culturals...). Un esforç de reducció sense minvar la qualitat essencial dels serveis públics.

Som conscients de la situació econòmica actual i de les dificultats que això comporta per a les famílies i empreses. En uns moments difícils hem tingut especial cura de consolidar la despesa social, en aquelles partides que tenen un destinatari clar: les persones. Sabem que hi ha granollerines i granollerins que passen dificultats. Per tant, hi ha hagut una excepció en la reducció de despeses: les de caràcter social que mantenen les seves partides i consoliden els creixements dels darrers anys.

Les inversions sempre ajuden a transformar l’entorn de la ciutat, de tots els seus barris. Aquest mandat, des de l’any 2007, ha estat el període més gran d’inversions que mai s’ha realitzat a Granollers: 104 milions d’euros. 155 obres que, si fem una passejada per tota la ciutat ens mostren la transformació d’aquest entorn de qualitat que volem. Durant el 2011 seguirem invertint: 15 milions d'euros.

Qualitat a favor de la cohesió social, de les persones, de la igualtat d’oportunitats en una societat canviant amb noves prioritats, a les quals també volem i hem de donar resposta des del món local.

Article publicat al butlletí de l'Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada