dijous, de juliol 01, 2010

Vivim temps difícils. Però ens en sortirem

Vivim temps difícils. Hi ha molts ciutadans i ciutadanes que s’ho passen malament, s’han quedat sense feina i molts no en troben, i moltes empreses tenen dificultats per tirar endavant. Davant d’aquesta situació, que no és exclusiva d’Espanya ni de Catalunya, i que la estant patint en gran mesura aquells que no l'hem provocat, es necessari adoptar mesures que ens ajudin a disminuir el dèficit i fer més competitiu el nostre model productiu. Els governs van aprovar una sèrie de mesures de reducció del dèficit. Mesures que comporten demanar al conjunt dels ciutadans alguns sacrificis, que sabem que no han complagut a una part important de la gent que confia en el PSC. Però si sempre és bo encarar els problemes de cara, ara té més sentit que mai. Els ciutadans, que ja tenen clar que estem en temps difícils, volen claredat sobre els problemes que pateix la nostra economia. No hi ha receptes màgiques per afrontar la crisi. Per nosaltres, els drets socials que hem guanyat als darrers trenta anys són irrenunciables, però si volem que l’Estat els pugui seguir oferint de manera equitativa al conjunt de ciutadans, hem de fer reformes per poder tornar a créixer, hem de treballar més i millor per ser més competitius, i hem de ser més eficients que altres economies. Per això s’han hagut d’acordar mesures per reduir el dèficit i l’endeutament del conjunt del país, el públic –dels menors dels estats europeus– i del privat.

Hem vist però, que algunes formacions polítiques bàsicament PP i CiU, per intentar no perdre ni un vot, estant disposats a dir que les reformes que estem fent tots els governs d’Europa no són les correctes ni són necessàries. Ara el que no els hem escoltat és cap proposta alternativa.

El model econòmic i social a Espanya, en els darrers 30 anys, ha estat un model positiu. Dues terceres parts de tot aquest període han estat governs presidits per socialistes. Ens ha tocat gestionar totes les crisis econòmiques que ha patit el país i ens n'hem sortit de totes, fent que les estructures productives fossin més modernes, que l’economia generés més riquesa per poder distribuir-la equitativament.

Aquest segueix sent el nostre objectiu i el nostre compromís, encara que pel camí i a curt termini puguem perdre algun vot, perquè sabem que tenim un país que té moltes potencialitats, perquè estem fent els deures, perquè la nostra economia està diversificada i sortirem de la crisi més capacitats del que hem entrat. Perquè volem crear riquesa per mantenir l’estat del benestar que tant d’esforç ha costat a moltes generacions –el sistema de salut pública, l’educació finançada amb recursos públics, els serveis socials a l’abast de tothom que els necessiti–.

Article publicat al butlletí municipal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada