dijous, de juliol 15, 2010

Salut, balanç positiu.

Ahir en el Parlament, li vaig preguntar a la consellera de Salut de Catalunya, Marina Geli, pel balanç de l’actuació del Departament de Salut al Vallès Oriental.

Nosaltres creiem que la salut és un dels elements més preuats pels ciutadans, nosaltres també creiem que els poders públics tenen un paper essencial en la garantia d’accés a l’assistència sanitària. La justícia social pren forma, des del nostre punt de vista, també amb el finançament de l’atenció sanitària via els pressupostos públics.

El Govern del President Montilla, entre altres coses, ha destacat pel seu compromís per garantir a tota la ciutadania l’accés a una assistència sanitària integral. El Vallès Oriental, des del meu punt de vista, va ser una comarca oblidada pels anteriors governs de CiU en salut en un moment especialment delicat: el creixement rapidíssim de la població en un primer moment per moviments de canvi de residència de la primera a la segona corona metropolitana i després pels fenòmens migratoris de països tercers, tot plegat tensionant a vegades el sistema.

En aquests darrers set anys s’ha anat reparant un greuge històric tant en atenció primària com hospitalària. Hem apreciat un creixement tant en equipaments, amb nous edificis, amb més metges i metgesses, amb més personal, (el creixement ha estat d’un 43 per cent de 2711 a 3877 persones de l’any 2003 a l’any 2009) amb més recursos en despesa corrent (de 606€ per habitant a 816€ és a dir de 224 milions d’euros a l’any 2003 a 322 milions d’euros l’any 2009, un creixement del 43 per cent), tot plegat per millorar l’oferta i la seva qualitat. Tretze ampliacions i nous centres d’assistència primària acabats, la millora i l’ampliació de l’hospital de Granollers (nou edifici de consultes externes, reforma i ampliació d’urgències, ampliació de 16 llits a l’hospital l’any 2006 i dos equips d’hospitalització a domicili -16 llits virtuals-) i urgències centre o els vuit centres d’assistència primària que en aquests moments estan en procés de construcció.

El proper diumenge el president de Catalunya, el senyor José Montilla, inaugurarà un nou hospital, el de Mollet del Vallès. Un d’aquests nous hospitals que el líder de CiU Artur Mas ha criticat tot dient que es fan massa hospitals a Catalunya, que després s’hauran de mantenir. Aquesta no és la nostra opinió, aquesta no és l’opinió de les 150.000 persones dels dos vallesos que atendrà aquest nou hospital, que veuran millorada la qualitat de la prestació del servei assistencial sanitari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada