dilluns, de gener 02, 2012

Pressupost auster i social

L’Ajuntament ha aprovat els pressupostos de l’any 2012. Són unes comptes que decreixen en referència al darrer any, de fet si fem una comparació dels pressupostos consolidats (despesa corrent, inversions, patronats i empreses públiques) dels últims 3 anys ens adonarem que els valors absoluts de disminució estan situats al voltant de 21 milions d’euros.

I malgrat això i perquè hem fet un exercici d’austeritat i sobretot de priorització de polítiques, podem afirmar que els serveis que prestarem mantindran els estàndards de qualitat què estan acostumats els veïns i les veïnes de Granollers.

Temps d’incerteses, temps de complexitats, nous temps també a l’Ajuntament, menors recursos econòmics, de fet encara no tenim del tot clar els recursos que transferiran ni la Generalitat de Catalunya, ni l’Estat. Però també diguem que són temps de prioritats clares, de fet les magnituds econòmiques amb què hem fet el pressupost parteixen de les previsions més dolentes d’aportacions d’altres administracions i no per això comprometrem els serveis i programes que estem prestant al conjunt de la ciutat.

Els darrers anys han estat anys d’una forta inversió en carrers, places, infraestructures viàries, en equipaments educatius, socials, culturals, esportius, en habitatge públic. Ara el que toca en aquesta etapa de priorització és justament una clara aposta pressupostària pel manteniment de l’espai públic i dels equipaments construïts des d’una visió de la qualitat a la que no volem renunciar.

Però aquests pressupostos tenen una altra característica, per a nosaltres fonamental, la despesa social, la que ens permet acompanyar els ciutadans i ciutadanes amb més problemes derivats d’aquesta dura situació de crisi econòmica. Fa dos anys, ja en el primer ajustament dels comptes municipals, Granollers va pujar més d’un 7 % els recursos en aquest camp d’actuació. Aquest esforç s’ha mantingut, de fet l’any 2012 són les úniques partides que no baixen.

Posarem també els esforços i els recursos per sortir millor de la crisi econòmica amb l’objectiu de generar noves oportunitats i nova ocupació.

Finalment, tot això també ho farem sense pujar la pressió fiscal a la nostra ciutat més enllà de l’increment de l’IPC.

article publicat al Granollers Informa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada