dijous, de febrer 16, 2006

La ciutat de tots


És ben cert, que en les dues darreres dècades, per l’impuls dels diversos governs que ha tingut l’Ajuntament de Granollers, la ciutat ha canviat, s’ha anat transformant, a millor, sens dubte, només cal caminar pels seus carrers, les seves places i els seus camins. S’ha transformat no tan sols, per l’actuació de l’obra pública, sinó també per les polítiques socials, sense estridències, amb treball, amb bona feina, hem anat fent de la societat granollerina, un entorn amb igualtat d’oportunitats i amb més equitat.
Des de l’acció de govern, s’han posat les bases per tal que el creixement de la nostra ciutat es fes al ritme que permetés créixer en serveis, amb la capacitat suficient per mantenir la cohesió social entre tots els qui vivim a Granollers.
Avui, la nostra ciutat ja té prop de 60.000 habitants, xifra a la qual arribarem al llarg de l’any 2006. Aquest creixement es produeix, per dos factors: per l’arribada de persones de les comarques veïnes i de persones nascudes a d’altres països. Aquest creixement de les persones que triaran Granollers per viure-hi, no s’aturarà en els propers anys. El Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) que es va aprovar provisionalment, per unanimitat, el passat mes de desembre de 2005, situa la xifra de creixement en els propers 10 o 12 anys al voltant de les 75.000 persones.
Arribats en aquest punt, d’un nou impuls en el projecte de la nostra ciutat, a més de pensar en més equipaments, més serveis per a tots els granollerins i les granollerines, per seguir mantenint aquest entorn d’igualtat de oportunitats i d’equitat, cal posar a punt el dia a dia de Granollers, per fer, de tots els carrers i les places de la ciutat, entorns agraïts, que ajudin a la necessària convivència ciutadana.
L’obra pública del govern municipal de Granollers, no s’atura, la millora de l’entrada a la ciutat pel carrer de Girona que ha permès eliminar les barreres al barri de Can Mònic i guanyar una nova zona verda; les places del carrer de Narcís Monturiol-Maria Palau, al barri del Congost; la del carrer de l’Enginyer, a Granollers Centre; els Jardins de la Mediterrània al pla de Baix,–dissenyada pels nois i les noies de l’escola Mestres Montaña–; la del carrer de Bertran de Seva-Frederic Soler, a Granollers Nord o la passera damunt la línia del tren també a Granollers Nord; l’obertura del carrer de Calderón de la Barca i l’arranjament de les voreres al passeig de Colom, al barri de Sant Miquel; la urbanització del vial al marge dret del riu; les actuacions de millora al Camí Ral de Palou; o la recuperació d’espais a Roca Umbert, són exemples de la millora i la transformació constant de Granollers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada