dijous, de gener 28, 2010

Les coses de cada dia


Hi ha dirigents polítics i les seves organitzacions, que tenen un sentit patrimonial dels governs, és a dir, considerant que si no hi estant ells, res pot funcionar.

Això és el que li passa a l’Artur mas, amb les seves declaracions, on afirma que vol reconstruir Catalunya, oblidant que en el govern s’hi entra i se’n surt per la voluntat de les ciutadanes i dels ciutadans.

Però anem a pams, reconstruir Catalunya?. Per primera vegada la gestió dels trens de rodalies la fa ja el Govern de Catalunya, després que és signes el traspàs entre el Govern de l’Estat i el de la Generalitat, complint fil per randa allò que marca l’article 169 de l’Estatut d’Autonomia.

CiU no va saber o no va voler assumir mai aquesta competència, ells es mouen com peix a l’aigua en la queixa constant. Ja sabem que gestionar un servei com aquest, amb problemes de qualitat i manca d’inversions estructurals històrics, és complicat, i que els problemes no s’arranjaran d’avui per demà. Vaja que no serà senzill arribar els nivells de qualitat que volem.



Però el compromís del President Montilla, és treballar per un país cada dia millor. Son els fets, i un President seriós ha d’afrontar també els reptes del dia a dia, els dels serveis com els trens de rodalies que diàriament fan servir milers d’usuaris.

El traspàs de la gestió de rodalies, s’ha produït també gràcies a l’acord que és va produir entre els Governs de l’Estat i de Catalunya, sobre les inversions que s’havien de produir per millorar les infraestructures ferroviàries, 4.000 milions d’euros fins el 2015.

Aquestes millores per Granollers volen dir: desdoblament de la línia de Barcelona a Vic (650M € d’inversió), iniciar l’estudi informatiu del tren orbital entre Mataró i Vilanova i la Geltrú, obres de millora de l’estació de Granollers centre (1,4M €) i de l’estació al barri de Bellavista (0,2M€), augment de les places d’aparcament a l’estació de Granollers centre en 348 , i construcció d’un nou aparcament fins a 80 places a l’estació de Granollers – Canovelles. I la proposta d’augmentar els serveis actual de freqüències cada hora.

Aquests son els fets de cada dia, millorar la vida de la gent, es que no és dubti construir la Catalunya de demà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada