divendres, d’octubre 03, 2014

Granollers plena de vida i de futur


El 16 de setembre es va fer el Ple de l’estat de la ciutat. Es va palesar que, malgrat els grups de l’oposició vulguin estendre l’opinió que la ciutat és trista i grisa, Granollers és plena de vida i de futur. Ho certifiquen els centenars d’iniciatives socials, esportives, culturals i econòmiques que s’impulsen.

Seguim vivint i en tenim per temps una crisi econòmica que s’ha emportat per davant les il·lusions vitals de molta gent, que ha generat desigualtats socials com mai a les darreres dècades i, malgrat tot, quan parles amb les persones de la nostra ciutat, majoritàriament es palpa l’optimisme per afrontar el futur.

El govern de l’alcalde Mayoral, i així ho va deixar clar en les seves intervencions, disposa dels instruments polítics i morals per seguir fent una ciutat millor amb una amplíssima coalició amb els granollerins i granollerines.

Una ciutat millor que passa per seguir fixant com a prioritaris els esforços per minimitzar els efectes de la crisi econòmica, sense disminuir els recursos per ser solidaris amb els veïns i veïnes amb més dificultats –fins i tot arribant allà on no vol arribar la Generalitat ni l’Estat–, i desplegant actuacions per fer atractiva la ciutat per ubicar-hi noves iniciatives econòmiques. La creació de llocs de treball és la prioritat màxima.

Can Muntanyola. Centre de Serveis a les Empreses o Roca Umbert Fàbrica de les Arts han ajudat al naixement de més 100 empreses, innovadores, persones que no es volen quedar quietes en temps de crisi.

Hem modificat el planejament urbanístic amb l’objectiu que petites, mitjanes i grans empreses segueixin a la ciutat. L’aposta per la fibra òptica a tot Granollers, també a les zones industrials, va en la línia de ser capdavanters.

Sense renunciar a cap format de comerç, fem una aposta clara pel comerç de proximitat generador de llocs de treball i, el que és més important, xarxa de ciutat. Un 26 % de l’economia de Granollers depèn d’aquest sector.

I una obstinació especial en el camp de l’educació i la cultura. Perquè l’escola és ciutat i la ciutat és, també, escola. Ampliant la quantitat i la qualitat dels projectes creatius en el camp cultural.

Volem que Granollers no abaixi les persianes, perquè és plena de vida i de futur.
Article publicat al Granollers Informa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada